Thibault Reynders – Muziekmanagement

Naar aanleiding van zijn bachelorproef startte Thibault Slagkans. Slagkans is een podcast over punk, hardcore, metal, rock en alles dat daar tussenzin zit. Iedere aflevering gaat hij in gesprek met gasten uit deze muziekscenes en legt hij een creatief concept voor waarbij zij samen de sla(a)gkans ervan bespreken. Ook werpen ze samen een blik op het verleden én de toekomst van deze muziekscenes.

Probleemstelling
Thibault voelde zich genoodzaakt dit soortpodcast tot leven te roepen, omdat hij vindt dat genres zoals rock, punk en metal nóg meer aandacht verdienen in België. Alhoewel er al wat podcasts bestaan die enkele van deze genres bespreken, zegt hij dat deze muziekscenes breder bekeken kunnen worden net omdat deze blijven evolueren!

Hetgeen dat Thibault zich eigenlijk afvraagt is: “Hoe creeër ik een podcast rond mijn grooste interesse? Hoe bouw ik dit technisch en inhoudelijk kwaliteitsvol op, hoe distribueer ik deze en hoe kan ik deze voldoende promoten?” Ondertussen ziet het ernaar uit dat hij steeds dichter komt bij de antwoorden hierop…

Benieuwd naar het resultaat?
Beluister en bekijk Slagkans hier: