Vuurdoop 2019

In het tiende jaar van PXL-Music organiseren de studenten Muziek, Muziekmanagement en Muziektechniek een speciale verjaardagseditie van het ontdekkingsfestival VUURDOOP. Op vrijdag 17 mei 2019 kan het publiek maar liefst 27 alumnibands, afstudeerprojecten en verrassende zijprojecten van alumni én docenten ontdekken in en rond de gebouwen van Muziekodroom en PXL-Music in Hasselt. Er wordt opnieuw veel aandacht besteed aan de randanimatie en inkleding en het aanbod foodtrucks werd sterk uitgebreid.  
De toegang is gratis!

Vlaggenschip

PXL-Music is de professionele bacheloropleiding pop- en rockmuziek van Hogeschool PXL, het ontdekkingsfestival VUURDOOP is uitgegroeid tot het vlaggenschip van de opleiding. Studenten Muziek, Muziekmanagement en Muziektechniek zetten samen het festival op en presenteren er de strafste alumnibands van het moment en de afstudeerprojecten van de eigen derdejaars Muziek. Het festival is hun professionele vuurdoop.

27 acts

Het festival loste eerder al haar headliners (WWWater, Shht., Susobrino, WZA en Joris Biesmans). Daar komen nu een hele reeks afstudeerprojecten van de studenten Muziek en gelegenheidsbands van docenten bij. Maar liefst 27 acts staan geprogrammeerd op 5 podia!

Bachelorproeven

14 laatstejaars studenten Muziek presenteren hun bachelorproef aan publiek en jury. Zij onderzochten in hun laatste jaar een specifiek muzikaal probleem en vertaalden hun onderzoek naar een live act. Het onderzoek gaat breed: sommige studenten verkennen de relatie tussen muziek en een andere discipline (Empty Apartments, B.I.T.C.H., A Series Of Reflections, L’Idée En Concert, I’m Not A Dictator), anderen graven in een specifiek genre (The Desirables, Faisca, Eden, Splintr, Cosmic Rift), een aantal studenten geven een intieme kijk in hun hoofd en hun hart (Sarah Green, Verwarman, Jess Jacob).

Verrassende gelegenheidsprojecten

In haar tiende academiejaar maakt PXL-Music op het festival ook ruimte voor een aantal verrassende muzikale zijsprongen van alumni en docenten. Zo zijn er akoestische optredens van onder meer Jan Viggria (The Guru Guru, Statue), Tom Adriaenssen (The Guru Guru) en Linde, zetten docenten en alumni spannende gelegenheidscombo’s op (TAAR en Monovoks) en draait zangdocent Stef Caers aka Gustaph ten dans.

Randactiviteiten

Het festival besteedt traditioneel veel aandacht aan de inkleding en ook dit jaar zijn er heel wat fijne randactiveiten, waaronder een hilarische karaoke en een dj-booth waar je zelf plaatjes kan aanvragen. Het culinaire aanbod werd behoorlijk uitgebreid met een heel aantal foodtrucks, waaronder Streetbites, Koffiness, Bourgon, Drunken Horse, Red Bull en Christoph Fendra.

Een project van PXL-Music.
Duik in de wereld van PXL-Music op www.pxlmusic.be.