Mathijs van der Wallen – Muziektechniek

in-progress_orig

Stage

Mathijs volgt zijn stage bij drie verschillende plekken, nl: de Number Nine studio, HighTime Studio en Studio Brussel. De Number Nine, opnamestudio in Gent, heeft hem al in contact gebracht met heel wat fijne bands zoals Rhea en Ramkot. Bij de HighTime Studio worden nummers opgenomen voor bands zoals Equal Idiots en Disorientations.

Bachelorproef

‘Wunderzeug’ is de naam van de Bachelorproef van Mathijs. Het is een muzikale installatie die gevoed wordt door kinderlijke verwondering. Zijn constructie is nog in de maak, maar de frame zou gemaakt worden uit hout. Daar binnen gaat hij kleine instrumenten van eigen makelij plaatsen. Wanneer het publiek binnenkomt in de ruimte zal er een sample worden afgespeeld. Dit is de basis. Om het interactief te maken, kan het publiek zelf nieuwe elementen (percussie of melodieën) toevoegen aan deze sample. Op deze manier wil Mathijs een laagdrempelige instap tot muziek bieden voor kinderen.

Om zijn werk toonbaar te kunnen stellen aan velen werkt hij samen met Zonzo Compagnie, een collectief dat avontuurlijke muziekprojecten voor een jong publiek organiseert.