Joshua Ongenae – Muzikant

in-progress_orig

Tayasal, het groovy resultaat van een onderzoek en zoektocht naar inspiratie bij de wonderlijke wereld van de Maya’s.

Joshua Ongenae, afstuderend student drums, ging op onderzoek naar zijn origine, zijnde het mooie land Guatemala. Uit de oorspronkelijke cultuur, namelijk die van de Maya’s, haalde hij inspiratie om te werken aan een EP rond de mythologie, met muzikale elementen die te linken zijn aan de samenleving omtrent architectuur, letterkunde, wetenschap etc. 

Dankzij zijn opleiding kreeg Joshua veel genres, uitdagingen en ‘muzikale honger’ voorgeschoteld. Gegroeid tot een muzikant die fel geïnspireerd werd door hiphop, soul en elektronica (denk aan de experimentelere nummers van Robert Glasper, D’Angelo en Erykah Badu) brengt hij deze genres gefuseerd met de vooraf opgenoemde verhaallijnen. Onder het motto “zolang het groovet” (‘hroeft’ voor de West-Vlamingen).

Met trots op het bloed dat door zijn aderen stroomt en het harde werk van de afgelopen jaren aan PXL presenteert hij zijn afstudeerproject Tayasal, genoemd naar de laatste gekoloniseerde Mayastad, die zich tevens in Guatemala bevindt. 

Met band zal de voorstelling gebeuren in Brugge eind augustus. Een performance die de tropen, geschiedenis en mythologie in een modern jasje presenteert die hoofden en achterwerken doet schudden.