Elise Van Den Abeele – Muziekmanagement

Bachelorproef
Elise Van Denn Abeele is voor haar bachelorproef op onderzoek gegaan naar de relevantie van folk in het huidige muzieklandschap. Dit heeft ze gedaan aan de hand van interviews en enquêtes met/ voor folkartiesten en mensen uit het folkmilieu. Het is haar doel om tegen de zomer alle antwoorden mooi te bundelen en deze te bezorgen aan organisatoren in de muziekindustrie. Ze is van mening dat er heel wat gepassioneerde folkartiesten zijn die evenveel erkenning verdienen als een popartiest.

Stage
Momenteel loopt Elise stage bij het Klarafestival in Brussel. Ze helpt mee op productioneel vlak en wordt begeleid door Yelke Van Laer, oud-muziekmanagement studente. Ze organiseerden in maart het Klarafestival The Digital experience, ‘es is noch nicht alles verloren’. Nu liggen er nog twee festivals in het verschiet: een minifestival en een groter festival.

“Een toffe anekdote: Voor een van onze opnames werkten we samen met een bekende schrijver. Zijn sterrenstatus steeg hem op een bepaald moment even naar het hoofd en hij ging liever lunchen in plaats van deel te nemen aan de opname. Na een uurtje paniek, bedacht hij zich en kwam hij gelukkig terug. We hebben er achteraf, bij een glaasje wijn nog goed om kunnen lachen.”