Alexis Guiette – Muzikant

in-progress_orig

Alexis Guiette is een enthousiaste, creatieve geest met het gezonde lef heeft om een eigen muziekschool op te richten. Hij begon les te geven op zijn 16e bij de ‘Wilrijkse Gitaarschool’. 12 jaar later geeft hij nog steeds gitaarles en heeft hij reeds ervaring opgedaan bij verschillende muziekscholen. Vandaag stampt hij een eigen muziekschool uit de grond waar hij zijn eigen ervaringen kan doorgeven aan leerlingen en docenten.   

‘Muzikaal zijn’ wordt vaak gezien als een speciaal talent, iets wat aangeboren is, wat je hebt of niet. En in onze cultuur hebben we een sterke overtuiging over wat het betekent om muzikaal te zijn; Je speelt een instrument en je kunt noten lezen. Deze gedachte wil Alexis Guiette veranderen met zijn muziekschool. Hij wil de leerling helpen om ‘Muzikaal in de wereld te komen’ door hem persoonlijke tools te geven zodat hij in contact kan komen met wat hem drijft, met de ander en met de wereld om hem heen. Zo ontwikkelt hij al doende zijn sociale, emotionele en communicatieve vaardigheden. 

Een muziekschool met de naam “Ludiek Muziek” biedt twee projecten aan. Het eerst project is een muziekbeweging voor kinderen uit de basisschool zonder muzikale voorkennis, die muzikaal willen worden gestimuleerd op een vernieuwend, ludiek en informele manier, en gericht op muziekbeleving in al zijn aspecten.  

Het tweede project zijn gitaarlessen voor gitaristen die geen ervaring hebben of gitaristen die begeleiding nodig hebben en of creativiteit willen opwekken. Deze cursussen worden gegeven rekening houdend met de basis, met creativiteit en een ludieke aanpak. 

Met de oprichting van de muziekschool wil Alexis Guiette iedereen welkom heten om samen een sterke community uit te bouwen, waarbij steeds meer instrumenten aan bod kunnen komen.  

Enkele ideeën voor het logo van de muziekschool: